spacer
Español (España, Alfabetización Internacional)Català (Català)English (United States)  
 
 
spacer
 
  spacer
separador
 
  Cerca   
Veure article
 

 

La nova no-decisió del TC sobre la cinquena proposta de sentència sobre l’Estatut (i van 3 anys i 9 mesos) evidencia un nou fracàs d’aquest tribunal caducat i deslegitimat. Es quasi impossible prendre’s seriosament aquesta institució. ¿Què ens pot deparar el futur?. Tres qüestions són centrals: el contingut d’una nova proposta, la seva votació, i el moment de produir-se.

 

Tenint present que el nou ponent és el vice-president Guillermo Jiménez, tot apunta que serà una proposta encara més restrictiva que la que ara s’ha votat negativament. Aquesta sembla declarava inconstitucionals 15 articles, a més d’establir una interpretació restrictiva de l’autogovern de 20 articles més. La nova proposta pot afectar qüestions simbòliques, lingüístiques, el terme nació, algunes competències i el poder judicial a Catalunya, entre altres coses. L’amenaça és que els 6 magistrats que s’han oposat a la proposta de Pérez Vera votin a favor de la que farà Jiménez.

 

El moment no té perquè ser molt llunyà. Les persones i els temes són els mateixos i la discussió es centrarà en els aspectes polèmics. Pot haver-hi sentència abans de l’estiu (del 2010, s’entén). En cas contrari, es previsible que no es produirà fins desprès de les eleccions catalanes. Tant el TC con el Suprem i el CGPJ estan fent un paper democràtic galdós.....

 

Comments

There are currently no comments, be the first to post one.

Post Comment

Nom(requerit)

Email (requerit)

Lloc web

CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below 
spacer spacer
 
 
  | Copyright 2009 by Ferran Requejo By Magik@ment